Home Vakantietips Zwem- en thermaalbaden
Het wereldberoemde thermaalbad van Hévíz

Er zijn tientallen zwavel- en koolzuurhoudende bronnen langs het Balatonmeer, ooit gevormd door vulkanische krachten. Vele daarvan worden al eeuwenlang door mensen bezocht vanwege de bewezen geneeskrachtige eigenschappen van het opborrelende water. De wereldberoemde warmwaterbron is die van Hévíz, die een echt kratermeer heeft gevormd. Al in 1795 liet graaf Festetics (ook bekend van het Festetics kasteel in Keszthely) deze plek ontwikkelen als therapeutisch kuurbad.

Tegenwoordig is er een modern binnenbad met douches en horeca. Het baden kan worden aangevuld met diverse behandelingen: massage, elektrotherapie, heilgymnastiek en met zwemmen, sauna en solarium.

Het thermaalwater is licht radioactief, zwavelhoudend en rijk aan gassen en mineralen. Het wordt ook als geneeskrachtig water geëxporteerd. De geneeskrachtige modder op de bodem van het meer heeft een verlichtende werking bij aandoeningen van het bewegingsapparaat, reumatische ontstekingen, gewrichtsziekten en rugklachten. Het wordt afgeraden om kinderen onder de 11 jaar in het meer te laten zwemmen. Volwassenen wordt geadviseerd maximaal 20 minuten achtereen in het water te blijven.  

Het water dat van 35 meter diepte omhoog komt bereikt zomers een temperatuur van 38 ºC en in de winter komt de temperatuur niet beneden de 26 ºC. In de winter is het hierdoor ook mogelijk een openluchtbad te nemen mede dankzij het aangename microklimaat in het dal. En op de weides kunt u echt onthaasten, in de zon liggen en een drankje nuttigen. Bekijk filmpje

 
Het thermaalbad van Kehidakustány

KehidakustányIn Kehidakustány ligt een thermaalbad dat pas recentelijk is gebouwd en een modern zwembad heeft met geneeskrachtig water. Met 2600 m² binnen- en buiten­baden, een 94 meter lange glij­baan, een jacuzzi, een whirlpool en een golf­slag­bad is dit ook ideaal voor gezinnen met kinderen.

Daarnaast zijn er kuur­baden met temperaturen tot 49 ºC. Op het gebied van wellness zijn er onder andere sauna's, therapie- en massagemogelijkheden en is er een beauty salon met deskundig personeel.

In de omgeving ligt het prachtige heuvelgebied van de provincie Zala. Het Balatonmeer is met de auto 15 minuten verwijderd. Bekijk de link.

 
Zwemparadijs / thermaalbad Zalakáros

Zalakáros ligt ten zuiden van het Balatonmeer, niet ver van uw vakantiehuis. Het ligt tussen het nieuwe vliegveld Hévíz-Balaton Airport in Sármellék en het nieuwe Grand Prix motorcircuit Balatonring in Sávoly.

In dit thermaalbad in de buurt borrelt per minuut meer dan 830 liter thermaalwater van 96 ºC omhoog vanuit twee km diepte. Mensen met reuma­tische aandoeningen, klachten aan het bewegings­apparaat of het zenuw­stelsel en patiënten met chronische klachten vinden hier verlichting. 

Daarnaast is het een groot zwem­paradijs voor jong en oud!

Informatie en filmpjes over Zalakáros en het thermaalbad vindt u op deze web site. Leuk om tijdens uw vakantie naar toe te gaan.

 
Aquacity in Zalaegerszeg

In Zala, de meest westelijke provincie van Hongarije, bevindt zich op 43 km vanaf  het Balatonmeer de provinciehoofdstad Zalaegerszeg.

Als u houdt van een modern zwembad voor jong en oud, dan is het hier gelegen Aquacity zeker de moeite van het bezoeken waard.

Voor verdere info over het bad, de route en andere tips over Zalaegerszeg, kijk dan op: TIP: bezoek Zalaegerszeg, moderne hoofdstad van provincie Zala.

 


Balaton Vakantie Tip 48: Dino- en avonturenpark aan het Balatonmeer

article thumbnail

In Rezi, kort bij Hévíz en Keszthely, is een dino- en avonturenpark geopend. Er zijn Dinosaurussen, Brachiosaurussen en Tirannosaurusen van ware grootte te zien die ook nog eens bewegen en oerg [ ... ]


Balaton Vakantie Tip 15: avonturenpark in Gyenesdiás

article thumbnail

Bent u avontuurlijk aangelegd of wilt u tijdens uw vakantie gewoon eens actief bezig zijn? Het avonturenpark biedt u hiervoor alle gelegenheid! Op het gloednieuwe park is er voor mensen van 8 tot [ ... ]


Balaton Vakantie Tip 53: Lavendelpracht in Tihany

De adellijke plant, de lavendel, werd in Hongarije in 1920 ingevoerd vanuit Frankrijk om in Tihany te worden uitgezet en vermeerderd. Tegenwoordig worden de lavendelvelden die in totaal 7 hectare omva [ ... ]


 

© 2013 www.vakantiehuisbalaton.nl gerealiseerd door Goldfish|design