Home Hongarije Waarom Hongarije?
Hongarije: een zonnig, modern en gastvrij vakantieland!

Over Hongarije wordt nog vaak gedacht: minder ontwikkeld en traditioneel, Balaton en Boedapest, poesta, paprika en zigeunermuziek. Dit is bewaard gebleven, maar het land is in korte tijd ook verrassend modern geworden. Mét vele mogelijkheden om er een leuke en goedkope vakantie te houden.

Het land heeft zich de laatste 15 jaar ontwikkeld tot een moderne markteconomie. Sinds 2004 is Hongarije lid van de Europese Unie en de nationale munt, de Forint, zal te zijner tijd worden verruild voor de Euro. Een goede infrastructuur, moderne (vakantie)huizen, mooie winkels met moderne Europese kleding. De grote internationale supermarkten zijn tegenwoordig in alle grotere dorpen en steden aanwezig.

Het zonnige klimaat, het afwisselende landschap met heuvels, bossen, meren, de vlakke poesta en de vele wandel- en fietspaden bieden voor elk wat wils!

De gemoedelijke bewoners van de toeristische gebieden zijn al jaren gewend aan het
toerisme. Ze spreken en verstaan goed Duits en ze zullen u gastvrij ontvangen!

En dan de rust en de stilte. Dat is het eerste wat opvalt als u over het platteland rijdt. In plaats van auto's komen we ooievaars, herten en fazanten tegen in het weidse landschap!

De Hongaren die op uitgestrekte platteland wonen, leven nog traditioneel in hun typische Hongaarse huizen. U zult merken dat echt menselijk contact geen taalbarrières kent!

Bovendien kunt u in heel Hongarije lekker en goedkoop eten van Europese en Hongaarse gerechten. Wild, vlees, vis, groenten en niet te vergeten de zoete lekkernijen waar de Hongaren zelf dol op zijn! En dan de wijn. Die is er in vele soorten en smaken voorhanden. De druiven verbouwen ze natuurlijk zelf op de wijnvelden.

Cultuurliefhebbers komen ook uitgebreid aan hun trekken, zowel in als buiten Boedapest. In Hongarije worden de oude tradities, de volkskunst en de klederdracht
nog in ere gehouden.

 
Het heerlijke klimaat

Hongarije heeft een gematigd landklimaat met mediterrane invloeden, dus weinig regen en veel zon. Met ruim 2000 zonuren per jaar behoort Hongarije tot de Europese top! 

De temperaturen zijn aangenaam: in het voor- en naseizoen is het tussen de 20 en 25 graden en in juli en augustus is het gemiddeld 25 tot 35 graden. Je kunt in Hongarije dus ruim een half jaar in je korte broek lopen, heerlijk!

Een groot verschil met landen aan zee is dat de lucht er droog is. Dit is in het bijzonder erg aangenaam voor mensen met luchtwegproblemen.

In de winter kan het koud zijn, vooral in januari gaat de temperatuur nog wel eens richting de - 20 °C. Bekijk de weersverwachting in Hongarije.

 
Wellness en kuren

Welness in Hongarije!Het geneeskrachtige thermaalwater is een van de belangrijkste natuurschatten van Hongarije. Bijna overal in het land is het mogelijk op geringe diepte thermaalwater te winnen. Dat komt door de heel specifieke geologische eigenschap van het Karpaten-bekken waarin Hongarije ligt. De aardkorst is hier namelijk buitengewoon dun.

Tegenwoordig zijn er in 22 steden en 62 andere kleine plaatsen baden met water waarvan officieel is vastgesteld dat het een geneeskrachtige werking heeft. Het water in de baden helpt tegen reumatische klachten, gewrichtsziekten, rugklachten en luchtweginfecties.

Bekende kuurbaden liggen in Hévíz, Kehidakustány, Zalakáros en Boedapest. In deze hoofdstad zijn meer dan honderd thermaalbronnen die vijftig zwembaden voorzien van thermaalwater. De Turken die de stad destijds veroverden verrijkten de stad met vier Turkse baden. Meer informatie over thermaalbaden in Balaton en Hongarije.

 
De meren van Hongarije

Zeilen in Hongarije!In dit heerlijke klimaat kunt u natuurlijk volop zwemmen en zonnebaden. U kunt tot rust komen langs een meertje, beekje of langs een van de twee grote rivieren: de Dounau of de Tisza.

Of aan de oevers van een van de drie grote meren die Hongarije rijk is: het Tisza-meer, het Velence-meer, of Europa’s grootste binnenmeer: het Balatonmeer. Dit meer is dankzij de stranden, de geringe diepte en de ongerepte natuur een unieke gelegenheid voor een heerlijke vakantie. Het is maar 3 meter diep en dat betekent dat het water snel warm is!

De liefhebbers van het beweeglijke waterleven, de badende zomergast, de sportvisser en de natuurvriend, ze leven hier allemaal ongestoord naast elkaar.

 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2
 

© 2013 www.vakantiehuisbalaton.nl gerealiseerd door Goldfish|design