Home Balaton Nieuws
Wederom stijgend aantal overnachtingen Balaton

8 februari 2017 - Volgens Monitor Magazine heeft de trend van stijgende overnachtingen rond het Balatonmeer zich ook dit jaar voorgezet. In Keszthely was de stijging 5%, in Siófok 9,1% en in Balatonfüred 5,7%. Als belangrijkste oorzaken van de stijging wordt aangegeven door de directie van het West Balaton Toeristenbureau: het mooie weer, de uitstekende waterkwaliteit en de lage prijzen in de horeca. De gegevens hebben betrekking op de afgelopen twaalf maanden.

 
Wizz Air blijft groeien

8 februari 2017 - In 2016 heeft Wizzair, de Hongaarse luchtvaartmaatschappij, het goed gedaan. Het aantal vervoerde passagiers steeg met 21% en de netto winst met maar liefst 53%. Bekijk de details in de presentatie.

De luchtvaartmaatschappij is een grote speler op de markten in Polen, Bulgarije, Roemenië, de Tsjechische Republiek, Oekraïne en Hongarije. De maatschappij heeft 1250 personen in dienst, waarvan 230 in Hongarije.

 
Visstand Balatonmeer op peil

11 januari 2017 - Ten behoeve van de vissport is het Balatonmeer recentelijk weer aangevuld met vele kilo's verse, jonge vis. Voornamelijk karper wordt elk jaar uitgezet, afgelopen seizoen zelfs 370.000 kg. Daarnaast wordt de visstand aangevuld met snoek en snoekbaars. De sportvisser kan dus ook komend seizoen zijn/haar hart weer ophalen! 

 
Vluchten van Nederland rechtstreeks naar het Balatonmeer

 

11 januari 2017 - Vanaf oktober 2017 kunt u vanuit Nederland direct landen op het vliegveld Balaton. Dit is althans de verwachting van Super Hungary die de vluchten samen met een partner zal exploiteren. Er zullen eens per week combinatievluchten uitgevoerd worden- dus niet enkel op vliegveld Balaton- en dit tegen aantrekkelijke tarieven. Het wachten is nu op de IATA-vliegvergunning. Wij houden u op de hoogte.

 
De drie meestgeliefde plaatsen aan het Balatonmeer

6 januari 2017 - In 2016 steeg het aantal geregistreerde overnachtingen in Balatonfüred in totaal met bijna 10%. Buitenlandse overnachtingen stegen in de stad zelfs met 13%. Balatonfüred is erg populair vanwege haar mondaine uitstraling, jachthaven en ligging aan het water.

De tweede stad aan het Balatonmeer die elke zomer weer drukbezocht wordt is Siófok. Het aan de zuidoever gelegen stadje doet het vooral goed bij de jongeren.

Op de derde plaats staat Hévíz met haar wereldberoemde thermaalbad. Hier trekken het hele jaar door buitenlandse gasten naar toe om te genieten van de helende werking van het water en om te ontspannen in de stad en in de omgeving.

 
Meer toeristen naar Hongarije

11 januari 2017 - Toerisme is een van Hongarijes belangrijkste bronnen van economische groei. De sector laat een gestage groei zien in de jaren 2011 tot 2016.

Minister van economische zaken Mihály Varga maakte bekend dat het aantal toeristen over geheel 2016 is uitgekomen op 10.350.000, een record waarvan Hongarije tot nu toe nog nooit getuige is geweest. Er zat vooral groei in toeristen uit Slovakije, Polen, Engeland, Amerika en Azie. Duitsland blijft aan kop met ongeveer 2 miljoen toeristen.

In 2016 steeg het aantal gasten in commerciele accomodaties met 8% tot 25.700.000, hetgeen een recordomzet van 120.000.000 euro opleverde. Vooral Boedapest en het Balatonmeer profiteerden van de stijging. 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 3
Balaton Vakantie Tip 24: uitkijktorens in Cserszegtomaj, Gyenesdiás en Balatongyörök

article thumbnail

Vanuit deze houten Margit kilátó uitkijktoren (met lift) heeft u een prachtig uitzicht over de heuvels en het Balatonmeer, over Keszthely en Hévíz. Tip voor een nog mooier panorama: neem  [ ... ]


Balaton Vakantie Tip 46: Het planetarium in Bakonybél

article thumbnail

Wilt u eens beleven hoe Neil Armstrong de ruimte werd ingeschoten? Een echte meteoriet bekijken die op de aarde is gevallen? Of de hemellichamen bekijken die 16.000.000 keer vergroot zijn? Of wat da [ ... ]


Balaton Vakantie Tip 49: Het Krishna-dal

article thumbnail

Zou u, al is het maar voor een korte periode, uw dagelijkse zorgen willen vergeten, afstand willen nemen van het gevlieg en geren en even een rustpauze willen nemen? Beleef dan de vredige, rustige atm [ ... ]


Balaton Vakantie Tip 44: Dierentuin voor kinderen

article thumbnail

De in 2012 geopende dierentuin Festetics Imre Állatpark in Keszthely is bijzonder geschikt om met de allerkleinsten naar toe te gaan. Vooral kinderen die nog niet of nauwelijks met het vee om on [ ... ]


 

© 2013 www.vakantiehuisbalaton.nl gerealiseerd door Goldfish|design