Home Balaton Nieuws
Nieuwe buslijn Boedapest airport - city centre

15 april 2017 - Na landing op het vliegveld Boedapest is het tegenwoordig gemakkelijk om het stadscentrum te bereiken. Naast de mogelijkheid van taxi en openbaar vervoer kunt u al voor 9 euro direct naar het stadscentrum gebracht worden.

Kijk op miniBUD of op flibco

Overige vervoersmogelijkheden naar Boedapest en Balatonmeer vindt u bij: route.

 

 
Koers van Forint gunstig voor vakantiegangers

15 april 2017- De Hongaarse munt, de Forint, staat vandaag op ruim 312 ten opzichte van de euro.

De Hongaren zien de buitenlandse producten duurder worden, maar daar tegenover staat dat de buitenlanders die op vakantie gaan naar Hongarije steeds meer voor hun euro-geld krijgen.

Hongarije, dat toch al tot een van de goedkoopste vakantielanden van Europa gerekend mag worden, wordt hiermee nog aantrekkelijker om er in 2017 naar toe op vakantie te gaan.

Bekijk: koers van de forint.

 
Wederom stijgend aantal overnachtingen Balaton

8 februari 2017 - Volgens Monitor Magazine heeft de trend van stijgende overnachtingen rond het Balatonmeer zich ook dit jaar voorgezet. In Keszthely was de stijging 5%, in Siófok 9,1% en in Balatonfüred 5,7%. Als belangrijkste oorzaken van de stijging wordt aangegeven door de directie van het West Balaton Toeristenbureau: het mooie weer, de uitstekende waterkwaliteit en de lage prijzen in de horeca. De gegevens hebben betrekking op de afgelopen twaalf maanden.

 
Wizz Air blijft groeien

8 februari 2017 - In 2016 heeft Wizzair, de Hongaarse luchtvaartmaatschappij, het goed gedaan. Het aantal vervoerde passagiers steeg met 21% en de netto winst met maar liefst 53%. Bekijk de details in de presentatie.

De luchtvaartmaatschappij is een grote speler op de markten in Polen, Bulgarije, Roemenië, Tsjechie, Oekraïne en Hongarije. De maatschappij heeft 1250 personen in dienst, waarvan 230 in Hongarije.

 
Visstand Balatonmeer op peil

11 januari 2017 - Ten behoeve van de vissport is het Balatonmeer recentelijk weer aangevuld met vele kilo's verse, jonge vis. Voornamelijk karper wordt elk jaar uitgezet, afgelopen seizoen zelfs 370.000 kg. Daarnaast wordt de visstand aangevuld met snoek en snoekbaars. De sportvisser kan dus ook komend seizoen zijn/haar hart weer ophalen! 

 

 
Vluchten van Nederland rechtstreeks naar het Balatonmeer

 

11 januari 2017 - Vanaf oktober 2017 kunt u vanuit Nederland direct landen op het vliegveld Balaton. Dit is althans de verwachting van Super Hungary die de vluchten samen met een partner zal exploiteren. Er zullen eens per week combinatievluchten uitgevoerd worden- dus niet enkel op vliegveld Balaton- en dit tegen aantrekkelijke tarieven. Het wachten is nu op de IATA-vliegvergunning. Wij houden u op de hoogte.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 3
Balaton Vakantie Tip 20: Kis Balaton natuurreservaat

article thumbnail

Met veel waterpartijen, vogelsoorten, uitkijktorens, wandelpaden en bos komt u helemaal tot rust. Het bijzondere vogeleiland met de karakteristieke brug en het buffelreservaat, alles in een  [ ... ]


Balaton Vakantie Tip 47: zeilmuseum in Balatonfüred

article thumbnail

Het enige zeilmuseum dat aan het Balatonmeer te vinden is (en zelfs in heel Hongarije is dit een zeldzaamheid) heeft haar deuren geopend voor het publiek. Het karakteristieke en monumentale pand in Ba [ ... ]


Balaton Vakantie Tip 50: Aquacity Zalaegerszeg

article thumbnail

Niet ver van het Balatonmeer vindt u een waterparadijs voor jong en oud. In de hoofdstad van de provincie Zala, in Zalaegerszeg, kunt u zich de hele dag vermaken in dit grote en moderne zwemparadijs.  [ ... ]


Balaton Vakantie Tip 44: Dierentuin voor kinderen

article thumbnail

De in 2012 geopende dierentuin Festetics Imre Állatpark in Keszthely is bijzonder geschikt om met de allerkleinsten naar toe te gaan. Vooral kinderen die nog niet of nauwelijks met het vee om on [ ... ]


 

© 2013 www.vakantiehuisbalaton.nl gerealiseerd door Goldfish|design