Home Balaton Nieuws
Nieuwe buslijn Boedapest airport - city centre

15 april 2017 - Na landing op het vliegveld Boedapest is het tegenwoordig gemakkelijk om het stadscentrum te bereiken. Naast de mogelijkheid van taxi en openbaar vervoer kunt u al voor 9 euro direct naar het stadscentrum gebracht worden.

Kijk op miniBUD of op flibco

Overige vervoersmogelijkheden naar Boedapest en Balatonmeer vindt u bij: route.

 

 
Koers van Forint gunstig voor vakantiegangers

15 april 2017- De Hongaarse munt, de Forint, staat vandaag op ruim 312 ten opzichte van de euro.

De Hongaren zien de buitenlandse producten duurder worden, maar daar tegenover staat dat de buitenlanders die op vakantie gaan naar Hongarije steeds meer voor hun euro-geld krijgen.

Hongarije, dat toch al tot een van de goedkoopste vakantielanden van Europa gerekend mag worden, wordt hiermee nog aantrekkelijker om er in 2017 naar toe op vakantie te gaan.

Bekijk: koers van de forint.

 
Wederom stijgend aantal overnachtingen Balaton

8 februari 2017 - Volgens Monitor Magazine heeft de trend van stijgende overnachtingen rond het Balatonmeer zich ook dit jaar voorgezet. In Keszthely was de stijging 5%, in Siófok 9,1% en in Balatonfüred 5,7%. Als belangrijkste oorzaken van de stijging wordt aangegeven door de directie van het West Balaton Toeristenbureau: het mooie weer, de uitstekende waterkwaliteit en de lage prijzen in de horeca. De gegevens hebben betrekking op de afgelopen twaalf maanden.

 
Wizz Air blijft groeien

8 februari 2017 - In 2016 heeft Wizzair, de Hongaarse luchtvaartmaatschappij, het goed gedaan. Het aantal vervoerde passagiers steeg met 21% en de netto winst met maar liefst 53%. Bekijk de details in de presentatie.

De luchtvaartmaatschappij is een grote speler op de markten in Polen, Bulgarije, Roemenië, Tsjechie, Oekraïne en Hongarije. De maatschappij heeft 1250 personen in dienst, waarvan 230 in Hongarije.

 
Visstand Balatonmeer op peil

11 januari 2017 - Ten behoeve van de vissport is het Balatonmeer recentelijk weer aangevuld met vele kilo's verse, jonge vis. Voornamelijk karper wordt elk jaar uitgezet, afgelopen seizoen zelfs 370.000 kg. Daarnaast wordt de visstand aangevuld met snoek en snoekbaars. De sportvisser kan dus ook komend seizoen zijn/haar hart weer ophalen! 

 

 
Vluchten van Nederland rechtstreeks naar het Balatonmeer

 

11 januari 2017 - Vanaf oktober 2017 kunt u vanuit Nederland direct landen op het vliegveld Balaton. Dit is althans de verwachting van Super Hungary die de vluchten samen met een partner zal exploiteren. Er zullen eens per week combinatievluchten uitgevoerd worden- dus niet enkel op vliegveld Balaton- en dit tegen aantrekkelijke tarieven. Het wachten is nu op de IATA-vliegvergunning. Wij houden u op de hoogte.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 3
Balaton Vakantie Tip 8: bezoek het Afrikamuseum in Balatonedrics

article thumbnail

Als u vanuit Keszthely langs de noordkant van het Balatonmeer rijdt bent u binnen 15 minuten bij het Afrikamuseum in Balatonedrics. Er bevindt zich een collectie van Afrikaanse gebruiksvoorwerpen zoal [ ... ]


Balaton Vakantie Tip 6: rondvaart over het Balatonmeer

article thumbnail

Op diverse plaatsen aan het Balatonmeer is het mogelijk om een rondvaart te boeken. Dit kan op een ouderwetse stoomboot, een modern cruiseschip of een zeilboot. Bijvoorbeeld vanaf Keszthely, [ ... ]


Balaton Vakantie Tip 49: Het Krishna-dal

article thumbnail

Zou u, al is het maar voor een korte periode, uw dagelijkse zorgen willen vergeten, afstand willen nemen van het gevlieg en geren en even een rustpauze willen nemen? Beleef dan de vredige, rustige atm [ ... ]


Balaton Vakantie Tip 24: uitkijktorens in Cserszegtomaj, Gyenesdiás en Balatongyörök

article thumbnail

Vanuit deze houten Margit kilátó uitkijktoren (met lift) heeft u een prachtig uitzicht over de heuvels en het Balatonmeer, over Keszthely en Hévíz. Tip voor een nog mooier panorama: neem  [ ... ]


 

© 2013 www.vakantiehuisbalaton.nl gerealiseerd door Goldfish|design