Home Balaton Nieuws
Koers van Forint gunstig voor vakantiegangers

1 januari 2018 - De Hongaarse munt, de Forint, staat vandaag op ruim 310 ten opzichte van de euro.

De Hongaren zien de buitenlandse producten duurder worden, maar daar tegenover staat dat de buitenlanders die op vakantie gaan naar Hongarije steeds meer voor hun euro-geld krijgen.

Hongarije, dat toch al tot een van de goedkoopste vakantielanden van Europa gerekend mag worden, wordt hiermee nog aantrekkelijker om er in 2018 naar toe op vakantie te gaan.

Bekijk: koers van de forint.

 
Wederom stijgend aantal overnachtingen Balaton

5 januari 2018 - Volgens Monitor Magazine heeft de trend van stijgende overnachtingen rond het Balatonmeer zich ook dit jaar voorgezet. In Keszthely was de stijging 5%, in Siófok 9,1% en in Balatonfüred 5,7%. Als belangrijkste oorzaken van de stijging wordt aangegeven door de directie van het West Balaton Toeristenbureau: het mooie weer, de uitstekende waterkwaliteit en de lage prijzen in de horeca. De gegevens hebben betrekking op de afgelopen twaalf maanden.

 
Wizz Air blijft groeien

8 november 2017 - In de eerste helft van 2017 heeft Wizzair, de grootste low cost luchtvaartmaatschappij van Midden en Centraal Europa, het zeer goed gedaan. Het aantal vervoerde passagiers alsmede de winst stegen met 25% t.o.v. 2016. Bekijk de details in de presentatie.

De luchtvaartmaatschappij is een grote speler op de markten in Polen, Bulgarije, Roemenië, Tsjechie, Oekraïne en Hongarije. De maatschappij heeft 1250 personen in dienst, waarvan 230 in Hongarije.

 
De drie meestgeliefde plaatsen aan het Balatonmeer

5 januari 2018 - In 2017 steeg het aantal geregistreerde overnachtingen in Balatonfüred in totaal met bijna 10%. Buitenlandse overnachtingen stegen in de stad zelfs met 13%. Balatonfüred is erg populair vanwege haar mondaine uitstraling, jachthaven en ligging aan het water.

De tweede stad aan het Balatonmeer die elke zomer weer drukbezocht wordt is Siófok. Het aan de zuidoever gelegen stadje doet het vooral goed bij de jongeren.

Op de derde plaats staat Hévíz met haar wereldberoemde thermaalbad. Hier trekken het hele jaar door buitenlandse gasten naar toe om te genieten van de helende werking van het water en om te ontspannen in de stad en in de omgeving.

 
Kunstfestival 2018 in Kapolcs

5 januari 2018 - Het kunstfestival dat jaarlijks in Kapolcs wordt gehouden zal in 2018 plaatsvinden van 20 tot 29 juli. Het hele dorp is dan bezaaid met leuke kraampjes, er is (handwerk)kunst, literatuur, muziek, spelletjes en ook de horeca ontbreekt natuurlijk niet. Ditmaal al voor de 28-ste keer!

Als u in deze periode uw vakantie aan het Balatonmeer doorbrengt ga er dan eens een dag naar toe, het is er bijzonder gezellig!

Zie: Kunstfestival en bekijk de foto's.

 
Visstand Balatonmeer op peil

1 januari 2018 - Ten behoeve van de vissport is het Balatonmeer recentelijk weer aangevuld met vele kilo's verse, jonge vis. Voornamelijk karper wordt elk jaar uitgezet, afgelopen seizoen zelfs 370.000 kg. Daarnaast wordt de visstand aangevuld met snoek en snoekbaars. De sportvisser kan dus ook komend seizoen zijn/haar hart weer ophalen! 

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 3
Balaton Vakantie Tip 4: squash, bowling, tennis tijdens uw vakantie

article thumbnail

Zin om te gaan sporten tijdens uw vakantie aan het Balaton? Dat kan in de directe omgeving van uw appartement of vakantiehuis. In Gyenesdiás bevindt zich bijvoorbeeld het moderne Sportház met sauna, [ ... ]


Balaton Vakantie Tip 18: Wenen wereldstad, drie uur vanaf het Balatonmeer

article thumbnail

Met de auto bent u vanaf het Balatonmeer in ongeveer 3 uur in Wenen, een wereldstad met allure! Als u vroeg opstaat dan kunt u er een mooi dagje in een wereldstad van maken. Maar u kunt er natuur [ ... ]


Balaton Vakantie Tip 52: Arboretum in Badacsony

article thumbnail

Als u even weg wilt van de warmte en de drukte van het Balatonmeer en in alle rust wilt genieten in een mediteraan microklimaat met vele soorten naald- en loofbomen, dan is een bezoek aan het arboretu [ ... ]


Balaton Vakantie Tip 6: rondvaart over het Balatonmeer

article thumbnail

Op diverse plaatsen aan het Balatonmeer is het mogelijk om een rondvaart te boeken. Dit kan op een ouderwetse stoomboot, een modern cruiseschip of een zeilboot. Bijvoorbeeld vanaf Keszthely, [ ... ]


 

© 2013 www.vakantiehuisbalaton.nl gerealiseerd door Goldfish|design